Verantwoord investeren via crowdfunding


PamPam Auteur

Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Pam heeft ontvangen van andere leden.

Moderator Reacties: 1061
Allrounder

Allrounder

Expert

Expert

Lezer

Lezer

21 juni 2018, 15:16


Afgelopen dinsdag 19 juni vond er weer een Knab Open plaats. Voor het eerst was de welbekende avond niet bij Knab op kantoor, maar vond de bijeenkomst door de vele aanmeldingen plaats in B. Amsterdam. Een prachtig en creatief pand waarin we de avond speciaal voor onze Knab Crowdfunding investeerders organiseerden.

De avond werd geïntroduceerd door Remko Jansen (Business Partner Knab Zakelijk) waarna docent Jaap Huurnink (FOI Academy) zijn training begon. Een interessante presentatie waarbij allerlei onderwerpen besproken werden met betrekking tot investeren in een crowdfunding project. Huurnink legde onder andere uit wat de risico’s van investeren in een crowdfunding project zijn, hoe je het risico spreidt en waar je op moet letten bij het kiezen van een project. Het publiek deed enthousiast mee en stelde veel goede vragen.

Was jij aanwezig bij deze Knab Open? Laat dan vooral in de comments weten wat je ervan vond! Zodra er een nieuwe Knab Open op de planning staat, laten we het weten op de Knab Community!

Ben jij benieuwd naar een impressie van deze avond? Bekijk dan de video hieronder:


Webcare Moderator bij Knab
 • Walter

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Walter heeft ontvangen van andere leden.

  Kennisbank Reacties: 192
  Allrounder

  Allrounder

  21 juni 2018, 17:13

  Jazeker. Hier was ik bij. Deze avond was een mooi voorbeeld van laagdrempeligheid waarmee Knab bewijst groot te zijn.

  Voor mij was dit de eerste keer Knab Open, maar zeker leuk en voor herhaling vatbaar. Ook (misschien wel “juist”) wanneer Knab op dit thema doorgaat. De interesse in crowdfunding is groot, zoals bleek. De locatie werd gewijzigd ten opzichte van het eerste plan omdat de opkomst zo groot bleek.

  Een volgende keer zou bijvoorbeeld de insteek vanuit de ondernemer genomen kunnen worden (“ondernemer aan het woord”) of juist vanuit de investeerder (wellicht een 2- of 3-tal investeerder die elk 20-30 minuten hun strategie toelichten en hun geleerde lessen). Aan tafel (tijdens het eten) bleek voor dat laatste ook wel interesse te zijn. Er werd gehoopt op ervaringen van andere investeerders, en dan niet alleen succes-verhalen, maar ook juist “waar ging het mis”? Je zou ook vooraf vragen bij de genodigden kunnen inventariseren en op basis van de reacties daarop de invulling van de avond uit kunnen werken. Je krijgt dan dus een concept waarbij de uiteindelijke inhoud wordt gevormd op basis van de input van de aanwezigen.

  Enfin, Knab bedankt ! En ik kijk uit naar (“hoop op”) een volgende keer.
 • David

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten David heeft ontvangen van andere leden.

  Community Manager Reacties: 538
  Allrounder

  Allrounder

  Expert

  Expert

  26 juni 2018, 10:56

  We hebben ook nog een video toegevoegd met een impressie van de avond! :)

  Groet, David
  Community Manager

Reageren

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Grote afbeeldingen duren soms iets langer voordat deze geladen zijn.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)
Bekijk mobiele versie