Jouw Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) in je FiP!


LisaLisa Auteur

Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Lisa heeft ontvangen van andere leden.

Moderator Reacties: 519
Allrounder

Allrounder

Expert

Expert

9 november 2016, 11:39Hoe werkt het?


Met VIA in FiP kan je automatisch de gegevens van je ‘vooraf ingevulde aangifte’ (VIA) bij de Belastingdienst importeren in het Financieel Plan. Zo heb je snel alles ingevuld, krijg je inzicht in je financiële situatie en kan je direct profiteren van onze Financiële Tips. VIA is de aangifte die de Belastingdienst voor je invult, voordat jij je aangifte gaat doen. Hier staan verschillende gegevens in, zoals je inkomen en je vermogen. Door de VIA in te laden worden direct verschillende gegevens in het Financieel Plan ingevuld. Het is wel belangrijk dat je de gegevens goed te controleert en aanpast waar nodig.

Als je FiP voor het eerst gaat gebruiken en als je het FiP langer dan een jaar geleden hebt bijgewerkt is de VIA ideaal. Als je jouw Financieel Plan recentelijk hebt bijgewerkt kan je de VIA uiteraard ook importeren via deze link. Maar let op, door het importeren van VIA worden de bestaande gegevens in FiP gewist en alleen de gegevens die in de VIA staan worden ingeladen.

In november hebben wij het uploaden van je Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) in je Financieel Plan mogelijk gemaakt in Knab Lab. Hier zijn de resultaten van ons Knab Lab onderzoek.

Dit waren jullie verbeterpunten


Het Financieel Plan van Knab geeft veel inzicht en overzicht in jouw persoonlijke financiële situatie. Daardoor kun jij betere financiële beslissingen nemen. Het invullen van dit Financieel Plan wordt door veel klanten als ‘veel werk’ en ‘moeilijk’ ervaren. Daar moest dus een oplossing voor komen!

Naar aanleiding van de feedback van onze klanten hebben we de mogelijkheid toegevoegd om met de Vooraf Ingevulde Aangifte van de Belastingdienst (VIA) snel en eenvoudig je gegevens te uploaden in je Financieel Plan. Deze functionaliteit hebben we eerst door een groepje klanten laten testen in Knab Lab.

De resultaten waren positief en dus hebben we de functionaliteit standaard opgenomen in het pakket. Bijna 50% van de nieuwe klanten heeft gebruikgemaakt van de VIA. Zij ervoeren het gebruikersgemak grotendeels als (zeer) goed.

Zo gaan we het de komende tijd verbeteren


Als verbeterpunt noemden de testers de snelheid waarmee de gegevens worden ingeladen in het Financieel Plan. We gaan direct aan de slag om dit proces (veel) sneller te maken. Daarnaast gaan we het mogelijk maken om ook je gegevens via MijnPensioenOverzicht (MPO) direct op te halen. Je bent dan immers toch al ingelogd met DigiD voor je VIA. Als je die gegevens vanuit je MPO ook automatisch inlaadt, heb je gelijk 75 tot 90% van het Financieel Plan ingevuld. Zonder dat je ooit een salarisstrook, hypotheekstuk of externe spaarrekening erbij hebt hoeven zoeken.

(Realistische) dromen voor de toekomst


Op dit moment heb je alleen de mogelijkheid om de VIA te gebruiken als je voor het eerst je Financieel Plan gaat invullen. Soms heb je je DigiD niet bij de hand en wil je later de VIA gebruiken. Vanwege allerlei technische redenen kan dat nu nog niet. Maar in de toekomst gaan we hier wel in voorzien.

Tot slot gaven sommige klanten aan dat ze de getoonde grafiek niet begrepen. Online hulp bij de interpretatie hiervan zou handig zijn. Een voorbeeld: ‘Ik zie in de grafiek dat mijn inkomen in 2018 omlaag gaat. Hoe kan dat?’
Hiervoor willen we een digitale coach creëren die – zonder dat je de Servicedesk hoeft te bellen – jou kan helpen. Zo heb je nóg beter je financiële situatie in beeld en kun je (nog) betere keuzes maken.

Een exacte planning voor deze verbeteringen kunnen we je helaas niet geven. We moeten natuurlijk eerst zeker zijn dat alles wat we releasen 100% veilig en goed is. Maar nu weten jullie waar we mee bezig zijn en de bovengenoemde functies worden zo snel mogelijk doorgevoerd in het Financieel Plan.

Dank voor jullie hulp!

Auteur: Oskar Barendse, Financieel Planner
Webcare Moderator bij Knab
 • e.f.vanderhoorn

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten e.f.vanderhoorn heeft ontvangen van andere leden.

  2-zits Reacties: 1

  5 januari 2017, 16:10

  Hoi, Ik strand helaas al bij het downloaded van de gegevens bij de belastingdienst. Ze geven daar aan dat er sprake is van een technische fout. Weten jullie hier toevallig iets over?
  Esther
 • LisaLisa Auteur

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Lisa heeft ontvangen van andere leden.

  Moderator Reacties: 519
  Allrounder

  Allrounder

  Expert

  Expert

  6 januari 2017, 09:00

  @e.f.vanderhoorn: Goedemorgen, wat gek dat je de technische fout krijgt. Dit zou uiteraard niet zo moeten zijn. Ook hebben wij het net even getest en dat gaat zonder foutmeldingen. Kan je het eens via een andere internetbrowser proberen? Groet, Lisa
  Webcare Moderator bij Knab

Reageren

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Grote afbeeldingen duren soms iets langer voordat deze geladen zijn.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)
Bekijk mobiele versie