Wat spaar jij?


PamPam Auteur

Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Pam heeft ontvangen van andere leden.

Moderator Reacties: 996
Allrounder

Allrounder

Expert

Expert

Lezer

Lezer

6 maart 2017, 20:34


Verzamelen…


Sparen kan in alle vormen en maten. Zo kan je kiezen voor het 'normale' sparen en jouw geld op een spaarrekening zetten. Maar je kunt natuurlijk in plaats van geld ook spullen sparen, denk aan het verzamelen van postzegels, sneakers of bijvoorbeeld stripboeken. Een andere bijzondere verzameling die wij laatst bij een klant van ons voorbij zagen komen, is het sparen van tandartsbeeldjes. De beeldjescollectie van onze klant was niet mis en had daar zelfs de koppositie mee bereikt.

De Koreaan…


Tenminste, dat dacht hij... Totdat de Zuid-Koreaanse orthodontist Hoon Kweon in beeld kwam met een nog grotere verzameling van de dentale beeldjes. De Koreaan kwam achter de Nederlandse collectie van onze klant en besloot alle beeldjes op te kopen. Om er zeker van te zijn dat hij niet genept werd, stuurde hij een vriend naar Nederland om de collectie te controleren. Vervolgens werd de volledige collectie verkocht aan de Koreaan (ntblad.nl, 2016).

Maar levert het ook wat op?


Over het algemeen verzamelen de meeste mensen puur omdat ze het leuk vinden, het is een soort hobby. Maar het kan ook zo zijn dat je iets spaart, wat jaren geleden geen cent waard was, maar nu een goudmijn is. Misschien slim om toch maar te beginnen aan die postzegel verzameling...

Verzamel jij ook?


Sparen kan dus veel meer zijn dan alleen het sparen van geld. We zijn benieuwd of jij ook iets spaart en zijn op zoek naar de meest bijzondere spaarcollecties. Heb jij ook een uniek verhaal en wil je dit met ons delen? Deel dan een foto van jouw verzameling of vertel het in de comments hieronder!
Webcare Moderator bij Knab
 • EdwinKort

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten EdwinKort heeft ontvangen van andere leden.

  2-zits Reacties: 8

  24 november 2017, 13:21

  Boeken. Vooral oude jeugd-boeken, en dan vooral met harde kaft en eventueel stofomslag. Vooral boeken uit de Bob Evers-serie
  Ambassadeur St. Gebruikers Assistentiehonden
 • GebruikerBas

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten GebruikerBas heeft ontvangen van andere leden.

  2-zits Reacties: 3

  27 november 2017, 17:42

  Informatie. Vooral waardevolle informatie op internet. Lekker bij elkaar harken en comprimeren tot 1 document. En dan aan de slag gaan. Verrukkelijk. Moet natuurlijk niet de overhand krijgen, daar schuilt het gevaar in.
 • PamPam Auteur

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Pam heeft ontvangen van andere leden.

  Moderator Reacties: 996
  Allrounder

  Allrounder

  Expert

  Expert

  Lezer

  Lezer

  28 november 2017, 09:12

  GebruikerBas schreef:

  Informatie. Vooral waardevolle informatie op internet. Lekker bij elkaar harken en comprimeren tot 1 document. En dan aan de slag gaan. Verrukkelijk. Moet natuurlijk niet de overhand krijgen, daar schuilt het gevaar in.  Klinkt interessant! En aan wat voor informatie moeten we dan denken? Welke categorie spaar je vooral? :)
  Webcare Moderator bij Knab
 • GebruikerBas

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten GebruikerBas heeft ontvangen van andere leden.

  2-zits Reacties: 3

  28 november 2017, 18:23

  Van alles wat. Vooral op het gebied van persoonlijke groei / zelfontwikkeling, psychologie, online geld verdienen, maar ook over tal van andere onderwerpen. Eén van de meest waardevolle bezittingen in het leven is kennis. Ik zie informatie verzamelen als een van de middelen om kennis op te bouwen. Het geeft veel zelfvertrouwen als je weet hoe dingen precies in elkaar zitten. Als je bijvoorbeeld met een scheiding te maken hebt (geen persoonlijk voorbeeld), kan je op zoek naar informatie hoe daarmee te dealen. Zodat je beter weet hoe je ermee om kunt gaan en sterker uit de ellende komt. Daarom ben ik zo dol op internet en de informatie die je daardoor tot je beschikking hebt.
 • PamPam Auteur

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Pam heeft ontvangen van andere leden.

  Moderator Reacties: 996
  Allrounder

  Allrounder

  Expert

  Expert

  Lezer

  Lezer

  29 november 2017, 16:03

  GebruikerBas schreef:

  Van alles wat. Vooral op het gebied van persoonlijke groei / zelfontwikkeling, psychologie, online geld verdienen, maar ook over tal van andere onderwerpen. Eén van de meest waardevolle bezittingen in het leven is kennis. Ik zie informatie verzamelen als een van de middelen om kennis op te bouwen. Het geeft veel zelfvertrouwen als je weet hoe dingen precies in elkaar zitten. Als je bijvoorbeeld met een scheiding te maken hebt (geen persoonlijk voorbeeld), kan je op zoek naar informatie hoe daarmee te dealen. Zodat je beter weet hoe je ermee om kunt gaan en sterker uit de ellende komt. Daarom ben ik zo dol op internet en de informatie die je daardoor tot je beschikking hebt.  Ik ben het volledig met je eens, kennis is macht! :D Deel vooral je informatie en kennis op onze community! En hopelijk zullen er dan meer leden volgen die dat ook gaan doen. Dankjewel voor je inspirerende bericht.

  Groetjes, Pam
  Webcare Moderator bij Knab

Reageren

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Grote afbeeldingen duren soms iets langer voordat deze geladen zijn.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)
Bekijk mobiele versie