Toegankelijkheid en updates knab app


marcello Auteur

Je ziet hier hoeveel reputatiepunten marcello heeft ontvangen van andere leden.

Hoekbank Reacties: 48
Allrounder

Allrounder

29 juli 2017, 15:10

Werk actueel met versie 2.4.0, die altijd bezwaar maakt, dat er een nieuwe versie is en op google play verwijst.

Zou het mogelijk zijn, dat de app zich zelf updated of de apk binnen de beveiligde bankomgeving toegankelijk te maken? Want ik gebruik een android phone bewust zonder google play en dus werkt deze update functie gewoon niet voor mij.
 • LisaLisa

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Lisa heeft ontvangen van andere leden.

  Moderator Reacties: 522
  Allrounder

  Allrounder

  Expert

  Expert

  1 augustus 2017, 10:48

  Hi Marcello! Helaas kunnen wij niks veranderen aan de manier waarop Google Play dit aanpakt. De updates vinden vanuit Google Play plaats namelijk. Misschien kan je hen er naar vragen? Ben zelf ook wel benieuwd of dit te veranderen is :-)
  Webcare Moderator bij Knab
 • MaxH

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten MaxH heeft ontvangen van andere leden.

  Hoekbank Reacties: 120
  Allrounder

  Allrounder

  1 augustus 2017, 12:48

  Hoi Lisa, Marcelllo wil juist niets met Google Play te maken hebben. Hij zou graag de App als APK-bestand downloaden van de KNAB site en zelf installeren. Zie bv de site www.apkmirror.com, maar dan binnen KNAB. In principe is Google Play veilig, maar de laatste tijd slipt er toch af en toe wat doorheen wat niet zou moeten.
 • PamPam

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Pam heeft ontvangen van andere leden.

  Moderator Reacties: 1086
  Allrounder

  Allrounder

  Expert

  Expert

  Lezer

  Lezer

  7 augustus 2017, 10:06

  MaxH schreef:

  Hoi Lisa, Marcelllo wil juist niets met Google Play te maken hebben. Hij zou graag de App als APK-bestand downloaden van de KNAB site en zelf installeren. Zie bv de site www.apkmirror.com, maar dan binnen KNAB. In principe is Google Play veilig, maar de laatste tijd slipt er toch af en toe wat doorheen wat niet zou moeten.  Thanks voor je toelichting Max!

  Wij bieden onze apps alleen aan via de office play store. Helaas kunnen we geen apks beschikbaar stellen vanuit veiligsheidsprincipe. Op dit moment is de laatste versie van android 2.4.1. wij raden klanten altijd aan te updaten naar de laatste versie.

  Waarom maken wij gebruik van google play-services?

  - De play-services bieden onze gebruikers een veilige en up-to-date versie van onze bankieren app. Zonder deze play-services kunnen wij de herkomst en daarmee de veiligheid van de app niet garanderen.
  - Wij raden het wel aan om play-services te gebruiken. Het is wel mogelijk om onze bankieren app te gebruiken zonder Google play-services. Indien je ervoor gekozen hebt om je smartphone te 'rooten' en daarnaast ook geen gebruik wilt maken van play-services, dan kun je sommige functionaliteiten zoals: fingerprint, geldautomaat zoeken, push alerts niet gebruiken.

  Groet, Pam
  Webcare Moderator bij Knab
 • marcello Auteur

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten marcello heeft ontvangen van andere leden.

  Hoekbank Reacties: 48
  Allrounder

  Allrounder

  17 augustus 2017, 09:24

  Pam schreef:


  Wij bieden onze apps alleen aan via de office play store. Helaas kunnen we geen apks beschikbaar stellen vanuit veiligsheidsprincipe.  Welke veiligheidsprincipe zal dit zijn? Mijn voorstel is niet, de apk's op apkmirror te zetten. Da beland jouw app zowieso al - met behoorlijke vertraging en zonder jouw medewerking en controlle.

  Ik stel voor deze rechtstreeks uit jouw eigen bankomgeving aan te bieden respectief uit de app zelf te updaten van jouw eigen server. Dit is VEILIGER als via google, want er zit dan GEEN tussenpersoon meer in. En als je eigen bankomgeving niet veilig is, dan hulpt geen veligheidsprincipe meer...
 • marcello Auteur

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten marcello heeft ontvangen van andere leden.

  Hoekbank Reacties: 48
  Allrounder

  Allrounder

  5 april 2019, 19:53

  Bovendien: Na over 1 jaar nog steeds geen bruikbare app te halen via de veiligste manier (van de bankomgeving zelf) en nog steeds gaat de app bij elke update gewoon stoppen te werken en gaat zich niet zelfs en direct van de bankserver updaten.

  Resultaat dagen geen bruikbare app en dan weer via een geleend telefoon met google-play-onzin halen, dan als apk backuppen en op het mobiel op laden. Omslachtig en dus op dit moment voor mij nog steeds beter de app helemaal niet te gebruiken.

  Komt er nog een oplossing?
 • oohh

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten oohh heeft ontvangen van andere leden.

  Kennisbank Reacties: 123
  Allrounder

  Allrounder

  8 april 2019, 20:29

  @Marcello

  Welk probleem probeer je precies op te lossen?

  Google stopt geen malware of ransomware in apps. Bovendien kan Knab zelf ook gehackt worden.

  Dat jij geen gebruik maakt van gPlay is prima, maar dan moet je wel accepteren dat je bepaalde dingen niet kunt (zoals apps uit de Play Store installeren).

Reageren

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Grote afbeeldingen duren soms iets langer voordat deze geladen zijn.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)
Bekijk mobiele versie