Oskar’s Financiële Tip #3


LisaLisa Auteur

Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Lisa heeft ontvangen van andere leden.

Moderator Reacties: 522
Allrounder

Allrounder

Expert

Expert

13 december 2016, 19:29


Is jouw hypotheek bijna afbetaald, heb je een lease-auto, een groot spaarsaldo, of wil je een schenking doen? Met onze Financiële Tips helpen wij je om onder andere in deze situaties (mogelijk) financieel voordeel te behalen. Zo haal je meer uit je geld, door meer rendement of door een slimme besparing.

Om de week zullen wij een van Oskar’s Financiële Tips aan jullie vrijgeven. Deze tips zijn normaal gesproken toegespitst op een persoonlijke situatie in het Financieel plan. Maar een deel van de tips zullen wij met jullie allemaal delen. Hierbij alweer tip nummer 3:Naast het feit dat energiebesparing goed is voor het milieu, is het ook goed voor jouw portemonee. Besparen op energie kan heel eenvoudig, zonder veel investering. Zet bijvoorbeeld de verwarming wat lager, monteer een waterbesparende douchekop, plaats tochtstrips bij deuren en ramen en zet de kerstboomverlichting uit als je weggaat (ondanks dat het zo leuk staat als je thuis komt). Soms zijn er grotere investeringen nodig. Hiervoor kan je echter wel in aanmerking komen voor subsidies als je als woningeigenaar energiebesparende maatregelen treft voor jouw woning. Daarnaast kan je in sommige gevallen gebruik maken van een Energiebespaarlening uit het Nationaal Energiebespaarfonds. Meer weten over energiebesparende maatregelen voor je huis? Lees het hier.

Wij zijn benieuwd, hebben jullie iets gehad aan deze tip? En gaan jullie er ook werkelijk mee aan de slag?

Wil je meer van dit soort tips? Open dan een Knab Premium pakket en vul je Financieel Plan in. Op basis van je gegevens in je Financieel Plan sturen we je Financiële Tips die gaan over jouw persoonlijke financiële situatie. Daarnaast krijg je met het Financieel Plan inzicht in je inkomens- en vermogenspositie nu en in de toekomst. Hierdoor kun je je beter voorbereiden op persoonlijke wensen die je wellicht hebt, zoals de aankoop van een huis, het volgen van een studie, eerder stoppen met werken of minder werken. Ook krijg je inzicht in de financiële gevolgen als jij of je partner arbeidsongeschikt wordt, werkloos raakt of overlijdt. Zo kun je bijvoorbeeld beter bepalen of je risico’s wilt afdekken of juist niet.

1 Bijlage

Webcare Moderator bij Knab
 • Ves

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Ves heeft ontvangen van andere leden.

  Kennisbank Reacties: 79
  Allrounder

  Allrounder

  18 december 2016, 14:07

  Hoewel ik niet in een woning zit waar ik volledig kan focussen om mijn woning echt duurzaam te maken ben ik wel met de kleine dingen bezig.
  Installatie van een HR ketel. Een smart thermostaat. Minimaal A+ energie apparaten zoals de koelkast, wasmachine, freezer en TV.
  Staat nog een planning voor de ramen om deze beter te isoleren of volledig vervangen met HR++. En een paar Slimme radiatorknoppen.

  Leuk idee voor anderen is de kerstboom op een smart stopcontact te zetten. Dat weer gekoppeld is aan een IoT systeem als dat van Nest of Samsung. Zodat de lichtjes alleen aan gaan als iemand thuis.

  Philips Hue leuk is blijft het in aanschaf duur. Via Indiegogo dit gevonden
  https://www.indiegogo.com/projects/world-s-most-affordable-wi-fi-smart-bulb/x/12833200#/
  Lamp is stukken goedkoper dan die van Philips en heeft geen apart hub nodig. Alleen een app en Wi-Fi.
 • tonk44

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten tonk44 heeft ontvangen van andere leden.

  Werkbank Reacties: 529
  Allrounder

  Allrounder

  18 december 2016, 19:15

  Met betrekking tot een smart thermostaat :
  Bij een goed geïsoleerde woning wordt aangeraden de binnentemperatuur constant te houden. Alleen bij langere tijd afwezig kan een tijdelijke daling van de binnentemperatuur overwogen worden.
  Thermostatische radiatorkranen zijn OK maar deze hoeven niet slim te zijn.
  Achtergrond: door afkoeling van ruimtes condenseert de in de lucht aanwezige waterdamp. Bij opwarmen moet die weer verdampen hetgeen weer veel energie kost.
  m.vr.gr. Ton

Reageren

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Grote afbeeldingen duren soms iets langer voordat deze geladen zijn.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)
Bekijk mobiele versie