Knab-Crowndfunding


Taxibalie.nl Auteur

Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Taxibalie.nl heeft ontvangen van andere leden.

2-zits Reacties: 2

21 mei 2018, 22:34

Ik ben benieuwd hoe aanvragers van een Crowdfunding het vinden dat ze hier in de picture staan, veelal hoor ik dat crowdfunding er is omdat ondernemers nergens anders geld kunnen verkrijgen.

Zelf ben ik ook een groeier en omdat de meeste banken meteen wijzen naar Qredits waarbij je aan de rayon manager ben overgeleverd, hierdoor heb ik al een keer een afwijzing mocht ervaren terwijl ik nu daar sta waar ik wilde staan toen ik de aanvraag deed.

Verder lees ik dat er mensen zijn die lastig een klein bedrag kunnen lenen, op zich is dat toch heel zielig om te lezen.

Ik hoor graag van U.
 • EnriqueEnrique

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Enrique heeft ontvangen van andere leden.

  Medewerker Crowdfunding Reacties: 17
  Allrounder

  Allrounder

  24 mei 2018, 15:52

  Taxibalie.nl schreef:

  Ik ben benieuwd hoe aanvragers van een Crowdfunding het vinden dat ze hier in de picture staan, veelal hoor ik dat crowdfunding er is omdat ondernemers nergens anders geld kunnen verkrijgen. .  Hoi Taxibalie.nl,

  De meeste banken financieren meestal op basis van het verleden. Hoe heeft het bedrijf de afgelopen twee jaar gepresteerd. Is de omzet genoeg om het bedrag terug te kunnen betalen plus rente en zijn er genoeg zekerheden om dit af te kunnen dekken?
  Naast jouw prestatie van de afgelopen twee jaar kijkt Knab Crowdfunding ook naar de toekomstige cashflow. Kan de ondernemer op basis van de toekomstige cashflow het opgehaalde bedrag plus de rente terugbetalen aan de investeerders? . Het geeft geen verkeerd beeld als je financiering hebt opgehaald via Crowdfunding.

  De grootste voordelen van Knab Crowdfunding
  - Jouw bedrijf/project komt in beeld bij 175.000 potentiele klanten/ ambassadeurs
  - Knab investeert altijd 10% mee
  - Er wordt online en offline publiciteit voor jouw bedrijf geregeld
 • Walter

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Walter heeft ontvangen van andere leden.

  Kennisbank Reacties: 201
  Allrounder

  Allrounder

  27 mei 2018, 10:07

  Hi Taxibalie. Ik heb veel crowdfunding projecten lopen en reageer dus op jouw bericht vanuit de positie van investeerder. Ook heb ik geïnvesteerd in (4) taxibedrijven. De redenen variëren van afkoop van het leasecontract, aanschaf van een nieuwe taxi en financiering van de instapkosten bij Schiphol. Persoonlijk ervaar ik het imago dat jij schetst niet, maar ik snap wel wat je bedoelt. Ik zal dat toelichten.

  De keuze voor crowdfunding betekent niet per se dat een ondernemer "nergens anders geld" kan krijgen. Natuurlijk kán het zijn dat een bank de ondernemer als onvoldoende kredietwaardig beziet. Maar het kan ook zijn dat financiering via de bank duurder is (kijk niet alleen naar het rentepercentage, maar ook naar afsluitprovisies, bereidstellingsprovisies en de hogere rente op het gedeelte rekening courant) of omslachtiger (qua regels). Misschien vindt een ondernemer crowdfunding gewoon "leuker"? Een financiering via crowdfunding betekent óók dat jouw bedrijf in de belangstelling (in het nieuws) komt. En dat levert mogelijk ook weer nieuwe klanten op die je niet zou hebben bij financiering via een bank (ikzelf heb ook bedrijven bezocht waarin ik investeer). En even héél concreet: alleen al naar aanleiding van jouw bericht hier heb ik je website bezocht. Jammer dat ik niet in jouw regio woon (ik ga namelijk wel een paar maal per jaar naar Schiphol). Een investeerder wil natuurlijk ook zien dat het goed gaat met jouw bedrijf. Dus hij wordt mogelijk een soort ambassadeur voor jou. Sommige crowdfunding platformen geven trouwens ook coaching aan ondernemers. Dat kan de ondernemer natuurlijk ook aanspreken. En crowdfund platformen verlangen meestal minder zekerheden dan banken. Zij financieren niet "alleen maar" op garanties, maar vooral ook op het geloof in de ondernemer en het idee.

  Enfin, ik wil je dus meegeven dat ik (als investeerder) geen enkele ondernemer zielig vind omdat er aan crowdfunding wordt gedaan. Bedenk ook dat zonder crowdfunding er voor mij niets te investeren zou zijn. :cool: Investeren is vaak natuurlijk ook gewoon een stukje eigen belang.
 • Walter

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Walter heeft ontvangen van andere leden.

  Kennisbank Reacties: 201
  Allrounder

  Allrounder

  22 juni 2018, 11:31

  In aanvulling hierop is dit onderzoek nog wel interessant. Hier liep ik vandaag tegenaan. Onderzocht is de reden waarom ondernemers kiezen voor crowdfunding. Acceptatiecriteria spelen een (belangrijke) rol. De meest genoemde reden is onafhankelijkheid van de bank. Snelheid van het proces en de bijdrage door het publiek zijn ook argumenten die heel belangrijk (b)lijken. Dat de ondernemer nergens anders geaccepteerd wordt speelt wel een rol, maar veel minder (positie 14).

  1 Bijlage

 • Taxibalie.nl Auteur

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Taxibalie.nl heeft ontvangen van andere leden.

  2-zits Reacties: 2

  1 oktober 2018, 14:26

  Beste Walter,

  Dank voor je feedback,

  Op zich is crowdfunding ook een vorm van exposure, zeker bij 175.000 Knab-klanten.

  Ik vind het wel een uitdaging gezien je investeringen in 4 taxibedrijven, want het ene taxibedrijf is het andere niet.

  Zelf vind ik dat er nog steeds mogelijkheden zijn, zeker in de tak van sport waar ik me in begeef.

  Inkopen op Schiphol dat is bij mij niet aan de orde, ik kruip zo langzamerhand Schiphol op en met het aantal grotere klanten lukt me dat aardig. Helaas zie ik nog steeds contractbedrijven omvallen, dat vindt ik jammer voor de medewerkers en ook voor al het geld wat er in is geïnvesteerd, ik wijt het aan bedrijfsblindheid. Ik volg nu een crowdfunding van een van mijn klanten, en ik merk dat de keuze van platform een grote factor is in het slagen van het binnenhalen van de hoogte van het bedrag.


  Nogmaals dank.
 • Walter

  Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Walter heeft ontvangen van andere leden.

  Kennisbank Reacties: 201
  Allrounder

  Allrounder

  1 oktober 2018, 16:24

  Taxibalie.nl schreef:

  Ik vind het wel een uitdaging gezien je investeringen in 4 taxibedrijven, want het ene taxibedrijf is het andere niet.  In dat laatste geef ik je volledig gelijk. Het inschatten van de succeskans is lastig, misschien zelfs wel onmogelijk. Ik heb (bij andere projecten dan de taxi's) grote namen al zien floppen, terwijl kleinere bedrijfjes overeind blijven. :?

  Rekenkundig: wanneer ik in 2 taxibedrijven investeer waarvan er 1 flopt heb ik 50% succesvolle projecten. Maar wanneer er 1 flopt van de 4 bedrijven heb ik 75% succesvolle projecten. Het toverwoord is natuurlijk spreiding. Beter een "groter aantal kleinere investeringen" dan een "kleiner aantal grotere investeringen". Wedden op één paard is altijd link.

  Juist omdat de glazen bol met voorspellingen niet werkt, houd ik (realistisch gezien) rekening met uitval van een x-aantal projecten.

  Maar de 4 taxi-bedrijven gaan tot nu toe goed. :cool:

Reageren

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Grote afbeeldingen duren soms iets langer voordat deze geladen zijn.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)
Bekijk mobiele versie